Hayal Kurmak Hayalleri Engeller Mi?
Evet doğru okudunuz başlığı, hadi bir daha okuyun. Hayal kurarak hayallerini erteleyen insanlar gördüm, hayal kurarak hayallerini bir kenara bırakanları tanıdım. Sen, ben, onlar, hepimiz böyleyiz.
Üniversitede ortak ders aldığın bir kız var ve sıkıcı işletme dersinde hayaller ile baş başa buluyorsun kendini. Önce hocanın sizi ortak bir projeye koyduğunu ve o vesile ile tanıştığınızı hayal ediyorsun, ona söyleyeceğin ilk cümleleri ( cool mu davransam, arkadaş olup sonra mı yürüsem…) kafandan defalarca kez geçiriyorsun.
Yemekhanede kuyrukta yan yana geldiğiniz hayal ediyorsun, akbili basmıyor kızın, neyse ki sen ordasın. Beraber yemek yiyorsunuz, sohbetler kahkahalar.
Yok yok, otobüste akbili basmıyor aslında, sen de tesadüfen aynı otobüse bineceksin, çekiyorsun akbili basıveriyorsun.
Aaa sen de mi Osmanbey’de oturuyorsun, ne tesadüf…
Cuillère à thé kafesini biliyor musun?
Bayılırım oraya, ne tesadüf..
Ardından evleniyorsunuz kafanda, çocuklarınız oluyor, emeklilik vesaire.
Kız ile tanışmanın hayali, kız ile tanışma olayını öyle bir gölgede bırakıyor ki, hayal kurmak sizi doyuruyor ve aksiyon almaktan alıkoyuyor. Bir yandan da hayallere o kadar kaptırıyorsunuz ki, kurguladığınız detaylar ile bir şeyler başarmışçasına bir tatminiyet kaplıyor içinizi.
Fakat sonuç aksiyon almaya gelince, duvara çarpıp kalıyorsunuz.
Hayaller ile kendinizi tüketmek yerine yapmanız gereken tek bir aksiyon var o da bir merhabadan öte değil. Lisede hayal kurmak ile kendimi tükettim, üniversitede ise merhabalar ile en büyük hatalarıma adım attım ve emin olun ki ikincisini şiddetle tavsiye ediyorum 🙂
Bir projeye başlarken veya sınava hazırlanırken de aynı durumu yaşarsınız. Önce masayı temizlersiniz, laptopu ortalayıp, kalem kağıtları dizersiniz, çayınızı alırsınız, spotifty productivity playlist derken yarım saat çalışıp kalkarsınız. Bu hazırlık aşamasının, diğer örnekteki hayallerden hiç bir farkı yok.
Uygulamanız gereken süreç ise; aksiyon-hata-aksiyon-hata-ders çıkarmak-aksiyon-başarı şeklinde olmalıdır.
Usanmadan yapılan hatalar, çıkarılan onlarca ders ve bu süreçte gelişen bakış açılarım. İşte size Yirmilerim…
Beni 3 dakikada tanımak için linke tıkla!
Aşağıdaki sosyal medya hesaplarımdan da maceralarımı takip edebilirsin 🙂